sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Taloushuuhaata yliopistoissa

//PÄIVITYS
Blogi, 21.8. 2016: Taloushuuhaata yliopistoissa, osa 2
Blogi, 18.1. 2016: 62 rikkainta--Talouden huuhaaoppia yliopistoissa
YLE, 18.1. 2016: Maailman 62 rikkainta omistaa saman verran kuin puolet maapallon väestä
IS, 18.1. 2016: IS selvitti: Kansanedustajille lisää rahaa – jopa tonnin palkkio kokouksesta
IS, 18.1. 2016: 62 rikkainta omistaa nyt yhtä paljon kuin puolet maailman väestöstä
HS, 18.1. 2016: Prosentilla jo saman verran varallisuutta kuin kaikilla muilla yhteensä, laskee Oxfam
Blogi, 19.3. 2015: Taloustalkoot-Poliitikoille perustoimeentulo
TS, 17.1,. 2011: Platon: Rikkaalle riittää nelinkertainen palkka
Blogi label: Maksimipalkka
Blogi label: Minimipalkka
//PÄIVITYS

Haluatko arvostetun tohtorin arvon huuhaassa. Mene opiskelemaan taloustieteitä yliopistoon, niin voit ihan virallisesti ja suurella arvostuksella julistaa huuhaata, josta saat osaksesi herrojen ihailun ja puoli valtakuntaa. Näin puhuu virallisen taloususkonnon ateisti:

Tieteellinen tutkimus ja tieteellisten asioiden opettaminen tuottaa yhteiskuntaan kaikkia hyödyttäviä sovelluksia; puhelimia, valoa lasereista ledeihin, satelliitteja, energiaa, ajoneuvoja, ...

Sen sijaan talouden tutkiminen ja sen opettaminen tuottaa kaikille vain huonoja aikoja. Jopa miljardeja taskuihinsa käärivät esittävät julkisuudessa itkua turhertaen usein, miten heitä vaivaa huonot ajat.
Jos taloustiede ei ole syyllinen nykyisiin talouden oppeihin, niin silloin sellaisen taloustieteen opettaminen pitää välittömästi keskeyttää täysin tyhjänpäiväisenä hommana. Jos taasen talouden opit ovat peräisin yliopistojen oppineilta, niin silloin taloustieteen opettaminen pitää heti lopettaa yhteiskunnalle vaarallisena toimintana.
Talouselämä, 5.2. 2013:
Ajattelemisen aihetta: Enemmän taloustutkimusta tekevät ekonomistit eivät patsastele mediassa : "Mietityttää, tarkoittaako eriytyminen talouspolitiikkaekonomisteihin ja tutkijaekonomisteihin, että nykyisellä taloustieteellisellä tutkimuksella on vähänlaisesti annettavaa talouspolitiikalle."

Talouselämä, 6.1. 2013: Maailman sata rikkainta kasvattivat omaisuuttaan 241 miljardilla
Verkkomedia, 3.1. 2013: Bloomberg: Rikkaimmat rikastuivat vuonna 2012:
"Rikkautta ei kertynyt teollisuudesta, tuotannosta tahi vastaavasta, vaan sitä kartutettiin pääasiassa pörssimarkkinoilla." Virtuaalirahalla.
Suomi on kaikkein lähimmäksi Platonin valtio-ihannetta päässyt valtio: 1960-luvulla meillä oli pienet tuloerot; rikas sai noin neljä kertaa sen, mitä siivooja. Ja meillä oli valistunut itsevaltias, Urho Kekkonen, jonka alaisuudessa s-tunareilla polvet tutisi ja kansanmiehillä oli hauskaa. Pääministeri Kekkosen vuosipalkka v. 1955 nykyrahaksi muutettuna oli jotain pari tuhatta euroa.
Talousoppineiden oppien mukaan pienet tuloerot eivät ole hyväksi. Se tietysti on totta, että talousasiantuntijat eivät voisi saada himoitsemaansa rahaa kovasti, jos he opettaisivat pieniä tuloeroja. Niinpä talousasiantuntijoiden on pakko pyrkiä aivopesemään kansaa sillä opilla, että rikkaat tarvitsevat rutosti rahaa, koska muutoin rikkaiden pöydältä ei voisi tippua montaakaan murua köyhille.

Talousasiantuntijat tietävät, että rahajuoppot poliitikot rakastavat yli kaiken sellaisia asiantuntijoita, jotka opettavat ahneutta. Itse asiassa on niin, että poliitikot hyväksyvät vain sellaiset asiantuntijat virallisiksi talouden asiantuntijoiksi, joiden oppien mukaan rikkaiden tulee voida rikastua kaikissa olosuhteissa. Tästä johtuen valtio ei voi koskaan palkata sellaisia asiantuntijoita, jotka tyytyisivät itse vaatimattomaan elämään; Kaikki valtion virat ja yliopistojen taloustieteiden oppituolit ovat ahneiden hallussa.

Voidaan siis hyvin ajatella, että valtion rahoittama taloustieteen opetus yliopistoissa on huuhaan opetusta, koska se opetus käytännöiksi sovellettuina ei tuota muuta kuin huonoja aikoja ja ainaista valitusta palkkakuopista. Rikkaat ovat kaikkein ääänekkäimpiä valittajia; Heille pitäisi joka hemmetin käänteessä lapioida lisää rahaa, koska muutoin kuulemma talouden rattaat eivät pyöri oikeaan suuntaan.

Ja poliitikot kiltisti toteuttavat rikkaiden pienimmänkin toiveen ja optimoivat yhteiskuntaa lakeja säätämällä niin, että rikkaille virtaa rahaa rahaa kaikissa olosuhteissa. Valtio on rikkaiden yksityinen rahantekokone, jonka viritin on lainsäädäntä, joka pyörii ahneiden poliitikkojen piirileikeissä.
Uusi Suomi, 22.11. 2011: Pysäyttävä raportti: Pomojen ansiot jopa +5000 %
Taloussanomat, 5.5. 2010; Pääseekö vain röyhkimys pomoksi
Taloussanomat, 30.7. 2011: Johtajien palkat pilvissä, kansalla ei hajuakaan
Isokallio, 2010; Ahneet hillopurkilla
MikroPC, 2011: Ahneuden huippu

Jostain syystä poliitikot katsovat kuuluvansa rikkaisiin. Ei ole tieteellisesti todistettu, että poliitikon pitää kuulua rikkaisiin. Kuten palkkataulukoita, ammattien arvostustakaan ei ole tieteellisesti todistettu. Kaikki, mitä tulee rahatalouteen, perustuu uskomuksiin. Koko rahatalous on pelkkä uskonto, jota ei voida järjellä perustella.

Ei siis ole mikään ihme, että sellainen saa osakseen valtavan vastalauseryöpyn rikkaiden taholta, joka esittää palkan alennusta. Sehän on vastoin kaikkea sitä uskontoa, johon rikkaat uskovat. Niinistön ilmoitus palkkionsa alentamisesta oli taloususkontoon uskoville rikkaille samanlainen harhauskoinen teko kuin uskoville olisi Jeesuksen tapaaminen kapakasta.

Rikkaat ovat rahajuoppoja, himoriippuvaisia rahasta, eikä yksikään psykologi pysty rikkaita auttamaan, koska myös psykologit ovat pahimpia rahajuoppoja. Rikkaiden poliitikoiden -ja asiantuntijoiden yhteiskunta toimii yhtä varmasti kuin toimisi juoppojen yhteiskunta. Molemmissa hallitsijat pyrkivät virroittamaan itselleen sitä ainetta määrättömästi, mistä he ovat riippuvaisia.

US, 19.2. 2013:
Olli Rehn käskyttää ministereitä hiljaisiksi – Aalto-yliopiston johtaja tyrmistyi
Blogi, 11.7. 2012: Guggenheim-kapitalismi
Blogi, 20.2. 2011: Varokaa heikkoja paikkoja
Blogi label: Juopon yhteiskuntamalli
Blogi: 07.01. 2013: Muurahaisten talousoppi
Blogi, 05.01. 2013: Tahallaan tehty sopeuttamnistarve
Blogi, 04.01. 2013: Palkka-alen vastustus raittiiden terrorismia
Blogi, 03.01. 2013: Tuloerojen kasvu johtaa hulluuteen
Blogi, 02.01. 2013: Viinan voimaa poliitikoille
Blogi, 19.12. 2012: Jussi Pajusen palkka

2 kommenttia:

ralttu5 kirjoitti...

Talouspapit kuten kaikki papit vaativat kunnon palkan. Jumala ei ole köyhien ystävä ja taivaaseenkin pääsee vain seteliselkärankaiset. Nisäkkään selkä ei ole tarpeeksi nöyrä.

Brainleak kirjoitti...

Kyllä vain. Tuo onkin käsittelemättä tuo pappeus. Keskiajalla papit olivat parhaiten palkattu eliitti; nyt me elämme taloususkonnon keskiaikaa.

Juuri parhaillaan meidän aikaamme pitäisi ilmestyä ensimmäiset taloususkonnon ateistit. Saas nähdä, miten nopeasti taloususkonnon ateistit ampuvat talousasiantuntijoiden epäjumalia alas