perjantai 7. marraskuuta 2014

Ei ne pienet tulot vaan vaatimattomuus

Tässä taloustilanteessa olisi vaikea kuvitella parempaa neuvonantajaa pääministerille kuin Eero Lehti. Parempi vaihtoehto olisi ollut vain, jos Eerosta oltaisiin tehty pääministeri ja hän olisi ottanut neuvonantajakseen Pauli Vahteran, mutta hyvä näinkin:
IS, 7.11. 2014: Kirpputorihirmu nousee pääministerin avustajaksi - Stubb Verkkouutisissa: "Täysin vapaat kädet":
"Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot", ilmoitti kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti motokseen torstaina, 6.7. 2014, Ilta-Sanomissa ja antoi lukijoille neuvoja säästäväisyydestä ja kirpputoreilla operoimisesta.
Yrittäjät, 7.11. 2014: Stubb lupaa Eero Lehdelle täysin vapaat kädet

Mun täytyy tunnustaa, että olen tahtomattani joutunut osallistumaan Eero Lehden vastaiseen toimintaan ja pyydän sitä kovasti anteeksi. Minä olen se, joka on tehnyt ne kansalaisliike Asunnottomien yön hiertävät katukivet, joista yksi annettiin Eero Lehdelle. Olen pahoillani.

Mitä tulee Suomen nostamiseen suosta, niin siihen riittäisi muutama "Saarijärven paavo". Koska sisukkaita ei ole saatavilla, niin sitten täytyy tyytyä minuun ja Eero Lehteen. Omasta puolestani osaan sanoa varmuudella, millä tavalla Suomesta tulisi entistäkin parempi maailman paras maa.

Yksi ainoa sana kuvaa parhaiten sitä neuvoa, jonka haluan kiiriä kaikkeen maailmaan: Olkaa vaatimattomia. Vain vaatimattomat ovat viisaita, koska vaatimattomuudessa elävä ihminen ei kertakaikkiaan voi edes ajatella velkaantumista, koska ihminen ei ole vaatimaton, jos hän elää kuin siat pellossa. Eero Lehti sanoo tismalleen samaa, kun hän on sanonut: "Eivät ne suuret tulot, vaan pienet menot".

Kattos, kuin Google voi auttaa: Ei ne suuret tulot vaan pienet menot

Ahneilla on suuret menot ja pienet tulot vaikka palkka olisi miljoonia
US, 8.11. 2014: Tutkimus: 85 rikkaimman omaisuus yhtä suuri kuin 50 % ihmiskunnasta

Palkanvaatijat ovat tuholaisia, jotka nakertavat kaikkien niiden työn arvoa, jotka ovat puurtaneet kansakunnan eteen hiljaa ja valittamatta. Ennen muinoin pienten yhdyskuntien infrastruktuurit tehtiin talkoilla. Nykyisin ne ovat ahneiden kauppatavaraa. Vuosikymmenten takaiset talot ja rakenteet ovat tehty lähes ilmaiseksi. Nykyihmiset eivät pysty vastaaviin suorituksiin, koska he ovat himoriippuvaisia rahasta. Työ on ahneille vain välttämätön paha, jos kohta suurelle osalle työ on pelkkä inhokki, jota pitää välttää kaikin tavoin, kun sitä rahaa tulee muutenkin -- työtä tekevien selkänahoista.

Itse en ole koskaan inhonnut työtä. Olen tehnyt nautinnollista työtä sellutehtaan soodakattilan alla n. 100 asteen lämmössä ja Pyynikin rollikkahallin katolla tammikuun 30 asteen pakkasilla, kun Näsijärveltä kävi semmon puhuri että... Molemmissa edellä mainituissa paikoissa työhetket olivat muutaman minuutin. Ja kaikkea siltä väliltä.
En tunteilu, mutta haluan tuntea, miltä tuntuu, lämpö, kuumuus, kylmyys, märkyys, kuivuus, kova, pehmeä, pimeä, kirkas, viina,... Äly ja tunne ovat toisensa poissulkevia; Älykäs tuntee vain tuntoaistillaan, koska aivoissa ei ole tuntohermoja - ja mielessä olevat tunteet ovat vain mielikuvitusta; Tunneäly on fundamentaalisuutta.
Mun periaate on se, että jos ihmisen tietoinen minuus todella selviytyy täältä, niin haluan ehdottomasti muistaa omasta elämästäni, miltä ihmisenä olo on tuntunut parhaimmillaan. Juuri tuon tähden en pelkää työn tekoa edes Pasilan mettikössä 35 asteen helteilläkään (muutama vuosi sitten oli semmostakin), vaan nautin siitä, kun hikivirtaa valtoimenaan.

Olen tehnyt jotakin sellaista, joka jatkuessaan omalta osaltaan saisi Suomea nostetuksi maailman kartalle ja vedettyä tänne miljoonittain eri valuuttojen rahayksiköitä.
YLE, 8.11. 2014: Kivilinnan rakentanut Kati: Vierailijat ovat tervetulleita

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, totta puhut,itselläni on pieni
metsä,teen polttopuita harrastusmielessä, kyllä on mukava
katsoa oman käden jälkiä, ja miten
hoidettu metsä kasvaa.
Taisi eräs vähemmistö isä olla oikeassa
kun varoitti poikaansa, "Poika älä
tee töitä, se männöö verriin"