keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Urpilainen: Lakia voi muuttaa, jos lakia ei voi rikkoa

Esipuhe:
"Valtio ei voi ottaa vastuulleen sellaisia yrityksiä, joiden johtajilta vaaditaan tietotaitoa, vaan vain sellaiset yritykset kelpaavat poliitikoille, joista he saavat itselleen mukavia ja leppoisia eläkevirkoja"

"'Lakia emme me poliitikot voi lähteä rikkomaan', Urpilainen puolusteli hallitusta."
Hei Urpilainen. Mitä sää oikein höpäjät? Jos poliitikot eivät voi rikkoa lakia, jotta voisivat auttaa kansantaloutta, niin mikään ei estäisi teitä muuttamasta lakeja kansantalouden hyväksi. Vai olenko jotenkin ymmärtänyt lainsäätäjän roolin väärin?

On todella typerää tulla julistamaan kansalle, että poliitikot eivät voi auttaa kansaa, koska he joutuisivat siinä tapauksessa rikkomaan lakeja. Saavatko kansalaiset rikkoa lakeja voidakseen auttaa itse itseään, jos kerta poliitikot ovat niin saamarin tolloja, peräti saatanan tunareita koko poppoo!

IS, 9.1. 2013: Urpilainen STX:stä: "Valtio ei voi lähteä pelastamaan"
AL, 9.1. 2013: Urpilainen: Valtion ei pidä pelastaa telakoita ryhtymällä omistajaksi
Lisäksi Urpilainen jupisee täysin käsittämättömiä: "- Valtio ei voi lähteä pelastamaan huonosti menestyvää yritystä, Urpilainen sanoi toimittajille puheensa jälkeen."

Eli suomeksi sanottuna; Valtio voi olla osakkaana vain sellaisissa yrityksissä, joissa ei tarvita minkäänlaista johtamista, kuten energiayhtiöissä tai lottonumeroiden arvonnassa! Jokainen tarvitsee sähköä, joten sellaisen yhtiön johtoa onkin mieluisa antaa poliitikoille, koska se takaa poliitikoille varman eläkeviran, tai kultaisen kädenpuristuksen ilman minkäänlaista johtamistaitoa.

Kauppalehti, 23.4. 2012: Veikkauksen toimitusjohtajalla huippupalkka
Taloussanomat, 27.6. 2011: HS: Valtio korotti pomojen palkkaa jopa 50 prosenttia
Taloussanomat, 23.4. 2011: Kansanedustajilla tiukat kytkyt yritysmaailmaan

Kuka tahansa pystyisi Fortumissa samanlaiseen johtamiseen, mitä Mikael Lilius, koska siinä on kyse välttämättömyyden "myymisestä".

Sähkön, bensan ja lottokupongin hintaa on aina turvallista vekslailla, sillä se ei vaadi minkäänlaista älyllisyyttä. Ja tästä syystä valtio ei voi perustaa esim kaivosta tai telakkaa, koska sellainen vaatisi johtajalta jotakin muutakin kuin jäsenkirjan.

Taitaa olla vielä niinkin, että Liliuksen ei itse tarvitse edes määrätä bensan hintaa, vaan poliitikot säätävät senkin (vero)laeilla. On se kyllä helppoa olla valtion yhtiön johtaja, kun ei tarvitse lainkaan vaivata päätään, vaan saa vain nauttia kansalaisten kartuttamaa kassaa.

Valtio ei voi auttaa muita kuin välttämättömyyttä myyviä yrityksiä
YLE, 8.1. 2013: Vapaavuori: Tuki ei olisi estänyt Turun STX:n yt-neuvotteluja:
"Vapaavuori totesi, että valtiolla ei ole aikomusta ryhtyä telakkayrittäjäksi. Vapaavuori muistutti, että valtio ei ole 1990-luvun laman jälkeen pääomittanut vaikeuksiin joutunutta yritystä millään toimialalla, eikä linjasta haluttu poiketa."

Aivan niin. Valtio voi olla osakkaana vain sellaisissa yrityksissä, joissa ei ole mitään riskiä, kuten on laita sähkön myynnissä, sillä se on kansalaisille välttämättömyys, joten johtajalta ei vaadita minkäänlaista osaamista pystyäkseen "myymään" sähköä, koska ostajilla ei ole valinnanvaraa.

Tai olisi kyllä, mutta valtio kieltää laeilla yksityisiltä omien energialaitosten rakentamisen, koska jos yksityishenkilöillä olisi vapaus sähkön tuottamiseen, niin silloin valtio joutuisi pääomittamaan omia sähkölaitoksiaan.

Veikkaus, Fortum, Neste jms. -- valtion monopoleja, joita on turvallista johtaa huippupalkoilla. On nyt varmaan selvää, että Jan Vapaavuori ja Jutta Urpilainen saavat kohta jonkun johtajan viran valtion yrityksistä, koska niitä ei tarvitse pääomittaa, sillä niiden johtaminen ei vaadi osaamista.

Uusi Suomi, 6.10. 2010: Näin Urpilainen lintsasi Nesteen kokouksista - Katso itse:
"SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on kolmeen vuoteen laiskin hallintoneuvoston jäsen Neste Oilissa. Urpilainen osallistui vain kahteen kokoukseen kahdestatoista, mutta tienasi kuukausipalkkioista yhteensä 13 900 euroa vuosina 2008-2010."

Urpilainen! Ajatteles sitä mahdollisuutta, että jos valtiolla olisi laivanrakennusyhtiö, niin sinä voisit olla sen hallintoneuvostossa ja tienata vielä enemmän käymättä yhdessäkään kokouksessa!
Miltä tällainen tarjous kuulostaa? Eikö olisikin kivaa haalia vielä yksi valtion suojatyöpaikka, kun voisi itse säätää sen lailla, eikä tarvitsi rikkoa lakia?

Jutta Urpilainen! Sinäkin pystyisit tekemään realistisia päätöksiä ilman vitkuttelua, kun alkaisit kunnolla ottamaan: Blogi, 02.01. 2013: Viinan voimaa poliitikoille. Älä ole vaikee, vaan vedä viinaa.

Blogi, 28.12. 2012: Oasis-laiva lensi Ranskaan
Blogi, 13.12. 2012: Valtio markkinavoimana
Blogi, 09.01. 2013: Ehdotus Urpilaiselle ja poliitikoille


Ei kommentteja: