lauantai 30. lokakuuta 2010

Raamatun hautajaiset osa 1

Kirjoitetun historian ajan me kansalaiset olemme yleisesti ottaen saaneet opetusta moraalisuudessa ja lainkuuliaisuudessa lähes pelkästään Raamatun kymmenessä käskyssä. Jos vaikka ihminen ei olekaan uskovainen, niin Suomessa on ollut vaikeata olla kuulematta sanomaa kymmenestä käskystä ja Jeesuksen opetuksista. Puolueet ja ateismi ei ole toiminut moraalisuuden lähteenä, vaikkakin niihin uskovaiset ovatkin osaltaan olleet takomassa päähän uskonnon arvoja, sillä ovathan poliitikot ja ateistitkin kasvaneet kristinuskonnon sisällä. Uskonnollisuus on syvältä.

Monet meistä ovat saaneet liikennelakitietouttakin, mutta totta puhuen; valtiovalta on jättänyt kansalaiset täysin vaille lainopetusta yleensä ja laintulkintaa erikseen. Lain tuntevat vain lainoppineet; kansalaiset eivät ole lainoppineita!
Sillä jos me kansalaiset tuntisimme lain, niin mihin silloin me tarvitsisimme huippupalkkaisia juristeja ja tuomareita? Valtio ei voi opettaa lakia kansalle juuri siksi, että valtion monopoli lainoppineisuudessa voi kestää vain silloin, kun kansalaiset ovat maallikoita.
Erityisesti me kansalaiset emme voi tuntea laintulkintaa; Vaikka meille olisi opetettukin laki niin kuin se kirjoitetaan, niin me emme voisi mitenkään tietää, miten tuomarit sitä kulloinkin meille lukevat, tulkitsevat. Valtiovalta ei voi vaatia kansalaisilta pelkästään lain kirjaimen tulkintaa, koska tuomarit itsekin tulkitsevat lakia. Mutta valtiovalta ei koskaan ole opettanut kansalaisille lakia muuten kuin käräjäsalissa. Käräjäsalista vain hyvin harva laki leviää median välitykselle hyvin harvoille. Laki on hyvin kaukana kansasta, paljon kauempana kuin Jari Tervon heittämä Raamattu! - Lakikirjasta ei ole kansan sivistäjäksi tai moraalisuuden ylentäjäksi.
Me kansalaiset emme siis tunne lakia, mutta sen sijaan me Suomen tasavallan kansalaiset tunnemme arvot. Lainlaatijat ja laintulkitsijat taasen eivät tunne arvoja, vaan he säätävät kansalaisille täysin armottomia lakeja, joissa ei oteta huomioon minkäänlaista ihmisyyttä, vaan poliitikot ja tuomiovalta toimivat täysin armottomasti. Lue lisää; MTV3: Selvitys: Suomalaiset tuomioistuimet liian tiukkoja sananvapausratkaisuissa

Kun joku ihminen kritisoi jotakin tahoa, niin tavallisen kansalaisen on täysin mahdotonta tietää, minkä määrän sanoja tai millaisia sanoja lainoppineet sallivat kansalaisen kritiikkiin sisältyvän. Tilanne on täysin kestämätön, koska juuri sananvapauden lisääminen sai aikanaan aikaan Suomen valtion.
Julkisen vallan haltijoiden tulisi sananvapauden rajoittamisen sijaan kiittää sananvapautta, koska ilman sananvapautta meillä ei voisi olla valtiovaltaa: Ihmisellä ei esihistoriassa ollut sananvapautta eikä valtioita. Nykyinen sananvapaus on miljoonan vuoden kehityksen tulos. Kehityksen suunta osoittaisi suoraan takaisin ihmisen eläintaustaan, jos nyt ihmiskunta alkaa rajoittamaan sananvapautta.
Lakien tulee olla ihmisen henkistä kehitystä tukevia, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa ihminen voi koska tahansa joutua tilanteeseen, missä hänellä on aito tilaisuus harjoituttaa itsehillintää. Jos ihmiseltä otetaan pois kaikki itsehillintää vaativat tilaisuudet, niin silloin on selvää, että ihmiset eivät pysty kehittämään itsehillintää ja jalostamaan luonnettaan.

Sananvapauden rajoittaminen olisi samaa, jos ihmiset pakotettaisiin pukeutumaan superlonpatjaan, jotta he eivät vaan missään tapauksessa loukkaisi itseään. Poliitikot itse asiassa tekevät ihmisyyden toteutumisen mahdottomaksi, jos heidän tarkoituksena on estää ihmisiä kohtaamasta elämää;
Luonnosta ei voida poistaa kaikkia kompastuskiviä, eikä kielestä voida poistaa loukkaavia sanoja muuten kuin lopettamalla tykkänään kielen käyttäminen, ymmärtäminen; Sananvapauden rajoittaminen vähentää ihmisen kykyä ymmärtää, jolloin vähentyneellä ymmärryksellä tuntuu olevan entistä helpompi rajoittaa sananvapautta lisää -- ja heitellä raamattuja...
Poliitikoiden tulee ymmärtää, että kansanedustajuuden tulee olla ensisijaisesti muuta kuin lakien jatkuvaa lisäämistä. Kansanedustajien tulee itse elää niin ylevää elämää, että he ovat kaiken sen yläpuolella, joka voisi heitä loukata.
Aamulehti: Onko liian moni teko säädetty Suomessa rangaistavaksi
Teppo T Vanamo: Liikaa lakeja - ottaa päähän
Suomalaisuuden hautajaisissa moraalittomuus nauraa ja raamatut lentelevät, sillä arvonsa kadottaneet eivät pysty hautaamaan menneisyyttä, vaan se hyökkää heidän kimppuun; Ihmisistä tulee eläimiä, joilta katoaa se vähäkin itsehillintä, jonka uskonnon kunnioittaminen kerran sai heihin aikaan.

Poliitikot, äärivasemmisto, suvaitsevaisto ja monikulttinynnyt luulevat, että heidän pitää suojella ihmistä loukkaantumiselta, mutta kun asia on juuri päin vastoin; Kenenkään ei pidä estää ketään kokemasta elämää. Jos se olisi julkisen vallan tehtävä estää ihmisiä loukkaantumasta ja loukkaamasta itseään, niin silloin valtion tulee käyttää kaikki energia ja kaikki raha aitojen rakentamiseen.
Jopa vuorten huiput on aidattava, jotta kukaan ei loukaisi niissä itseään, ja jopa uskontojen temppelit on aidattava, koska ne varmasti loukkaavat ihmisiä, jos valtion hallinnon pääidea on se, että ihmisiltä ei voi eikä saa vaatia henkistä kehitystä.

Lakiuskovaisuus ei voi antaa ihmiselle mitään muuta kuin orjan aseman.
Lain henki ei saa eikä voi olla siinä, että ihmisen on toteltava lakia; Ihmisen tulee kehittää itseään niin, ettei hän tarvitse mitään lakia toimiakseen oikein.
Kaikkein eniten lakihenkistä elämää vaaditaan päättäjiltä; jos päättäjä ei osaa elää hyvää elämää ilman lainkirjainta, silloin hän ei voi myöskään kirjoittaa sellaisia lakeja, jotka hyödyttäisivät ihmisen henkistä kasvua.

Ei kommentteja: