sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Ammattipoliitikot

Muuan poliitikkojen suojatyöläinen on jotenkin vahingossa onnistunut ajattelemaan poliitikkojen vastaisia, ja jopa saamaan ajatuksensa esille. Mutta ei hätää, koska poliitikot ovat julistaneet muut paitsi talousasiantuntijat valtion pannaan, jotta rikkaiden monopoli, eli valtiollinen demokratia pelastuisi populismilta; hyvältä hallinnolta

Yliopistothan ovat tunnetusti korkeapalkkaisille ammattilaisille järjestettyjä suojatyöpaikkoja, jotta he eivät häiritsisi poliitikkojen ammatinharjoittamista. Tunnustihan juuri tässä pari päivää sitten muuan "huippu"poliitikko, että poliitikkojen ei tarvitse kuunnella asiantuntijoita.

Poliitikot ovat asiantuntijoiden suhteen kovin ronkeleita; mielellään poliitikot palkkaavat älykköjä suojatyöhön yliopistoihin, mutta vain rahatalouden puolesta puhujilla on politiikassa veto-oikeus.
Esim Raimo Sailas on tyypillinen kapeakatseinen, kovapalkkainen asiantuntija, jonka puheet miellyttävät suuresti poliitikoita, kun taasen joku kansainvälisesti palkittu psykologi voi puhua ja paasata miten vaan, niin hänen puheitaan ei voida kuunnella politiikassa, koska rahataloudenasiantuntijat ovat varoittaneet, että se sellainen johtaisi asiantuntijavaltaan, joka ei ole demokratian mukaista vallan käyttöä.

Ahneuden imperialismissa, rahapolitiikassa kuunnellaan vain sellaisia asiantuntijoita, jotka yhtäältä ovat varoittamassa, mitä pahaa tapahtuisi, jos valtio olisi hyvä kaikille, ja jotka toisaalla ovat julistamassa, että valtion tulee olla erityisen hyvä vain rikkaille.

Rikkaiden etuisuuksista puhuminen saa aina ahneet poliitikot heristämään korviaan ja luimuilemaan kansaa kohti. Kuten Raimo Sailaksen tapaus on todistanut, niin oikeinpa hyvin poliitikkojen kuuloon ottaa puheet ankeista ajoista, jos rahahanoja ei kiristetä kansan puolelta ja väännetä aukiasentoon rikkaiden puolella.
Kyllä silloin yksikään poliitikko ei ole julistamassa kansan vallan katoamista asiantuntijuuteen, kun kieli poskella kuunnellaan poliitikkojen idoleita, talousasiantuntijoita.

Otetaan esimerkkinä nyt nämä kuntaliitokset ja niiden kanssa samanaikainen valtion hallinnon alueellistaminen; yhtäältä poliitikot hajauttavat hallintoa pienempiin yksiköihin, kun he toisaalta vaativat hallintoa paisumaan.
Rikkaat, kuten poliitikot eivät pysty kuuntelemaan järkipuhetta eivätkä siten pysty johdonmukaiseen ajatteluun, joten nyt me huomataan, että poliitikot ovat jo hajottamassa kuntaliittymiä, kuten HUS:n hajottamista. -- Jussi Pajunen puhuu Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan yhdistämisestä samaan aikaan, kun hän esittää, että HUS on liian suuri jättiläinen.

Tosiaankin, HUS voidaan helposti sijoittaa alivuokralaiseksi vaikkapa Lääkelaitoksen tyhjilleen jääviin tiloihin, joista valtio joutuu maksamaan sisäisiä vuokria vielä kymmenen vuotta, jotta joku toinen valtion laitos voisi näyttää positiivista tulosta - rahalla mitattuna.
Kaiken tuollaisen politikoinnin takana on pelkästään raha ja sen riittämättömyys rikkaille, joihin myös joka ikinen poliitikko kuuluu. Poliitikot eivät kertakaikkiaan pysty ajattelemaan hyvin, koska heillä on aina mielessä vain raha ja se, miten se parhaiten ohjattaisiin rikkaille.

Onneksi USA:n kansalaiset alkoivat jo sen verran kyllästyä rikkaisiin, jotta heillä oli munaa valita epäpoliitikko korkeimpaan virkaan puhumaan sellaisia, joita Suomessa vielä kutsutaan populismiksi. Barack Obaman "populismin" vuoksi meilläkin kohta puoleen yliopistojen suojatyöläiset uskaltavat ehkäpä puhua populistisia, eli kansalaisia miellyttäviä totuuksia.

Yksi heistä -Timo J. Tuikka- esiintyi tänään sunnuntaina Helsingin Sanomien sunnuntaidebatti-sivulla, missä hän hyvin hyvin varovaisin sanakääntein sanoi, että tännekin pitäisi saada politiikkaan mukaan populisteja, jotka uskaltavat tehdä kokonaisvaltaisia päätöksiä, missä rahalla on vain sivuosa.

Kansa ansaitsee juuri sellaiset johtajat, joista kansa tykkää; niin kauan kansa valitsee ahneita asiainhoitajikseen, kun kansa tykkää rikkaista, ja kansa tykkää rikkaista vielä silloinkin, kun kaikki menee pieleen, koska ahneet poliitikot eivät pysty viisaisiin tekoihin, kuten populismiin.
Mutta, jokaisen tulisi tajuta, että kansalaiset eivät voi iän kaiken valita väärin; jossakin kohtaa historiaa kansa lopulta valitsee yhden hyvän johtajan, jolla on sen verran rohkeutta, mitä tarvitaan hyvään hallintoon.


Kuntalehti: Pajunen ehdottaa HUS:n jakamista pienempiin alueisiin
HS-Kaupunki: Helsinki ehdottaa Vantaalle yhdistämisen selvittämistä
Iltalehti 8.2.-09: Ulkomaalaismiljonäärit menettävät verohelpotuksensa
HS 8.9-09, Sunnuntaidebatti: Politiikka on liian arvokas asia jätettäväksi ammattipoliitikoille
Iltalehti 7.2.-09: Pomot eivät alenna PALKKOJAAN
HS, Sunnuntaidebatti: Kovat tosiasiat tukevat pehmeää politiikkaa

Ei kommentteja: